AA-eenpitters: samengaan of alleen verder?

Kleine accountants- en administratiekantoren, de zogenaamde eenpitters, staan vaak voor een lastig dilemma. Moeten ze doorgaan op de ingeslagen weg, of aansluiting zoeken met een grotere partij? En als je voor dat laatste besluit, hoe doe je dat dan?

Eenpitters hebben vaak veel in hun mars. Ze kozen er ooit bewust voor om voor zichzelf te starten, na bijvoorbeeld enkele jaren bij een groter kantoor gewerkt te hebben. Vaak ziet de toekomst er goed voor ze uit, maar na verloop van tijd verschijnen er bij veel eenpitters toch wolken aan de horizon. Daar zijn verschillende redenen voor.

Overstappen door grote klanten

De klantenportefeuilles van eenpitters bestaan doorgaans uit kleine bedrijven, waarvan er vaak een paar bovenuit steken. Op een gegeven moment worden die laatsten zo groot, dat ze om meer vakdisciplines vragen. Ze ontgroeien de eenpitter en stappen over naar een groot kantoor, wat natuurlijk erg jammer is. Een ander punt waar eenpitters tegenaanlopen, is dat ze veel eenvoudige boekhoudingen doen en weinig advieswerk. Juist omdat ze zoveel in hun mars hebben, kan de uitdaging in hun werk dan verdwijnen.

Automatiseringskosten

Verder is er de steeds verdergaande automatisering. Voor grote kantoren is het geen probleem om te investeren in nieuwe software en automatisering. Voor eenpitters is dat echter een ander verhaal. De kosten zijn voor hen vaak niet op te brengen. Veel werk dat bij grote kantoren is geautomatiseerd, gebeurt bij eenpitters bijvoorbeeld nog handmatig. Ook missen eenpitters vaak de juiste software om bijvoorbeeld prognoses op te stellen. Iets waar juist grotere klanten vaak behoefte aan hebben.

Aansluiting bij een groter kantoor

Omdat wij als specialist op de arbeidsmarkt voor de accountancy over een groot netwerk beschikken, benaderen eenpitters ons regelmatig. We brengen ze dan discreet in contact met een groter, passend kantoor waarbij ze zich kunnen aansluiten. Dat kan op basis van kostendeling of als medevennoot, maar het gebeurt ook regelmatig dat eenpitters in loondienst gaan. De reacties die we krijgen zijn altijd positief, bijvoorbeeld gezien de grotere mogelijkheden om vakinhoudelijk door te groeien. Ook ervaren voormalige eenpitters vaak een betere werk/privé-balans en hebben ze weer meer uitdaging in hun werk.

Tegen iedere eenpitter die tegen zijn grenzen aanloopt, zou ik willen zeggen: wacht niet te lang met actie. Zowel voor de continuïteit van je klantenportefeuille, als voor je eigen werkplezier!

Etienne Rousch
Directeur Rousch Financial Professionals

Oktober 2018

Copyright © 2020 Rousch   |  Sitemap   |  Disclaimer
www.rousch.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close