Balans werk/privé in de accountancy: ook daarin denkt Rousch met je mee

De werkdruk in de accountancy loopt soms hoog op. Zo hoog zelfs, dat de Inspectie SZW recent aankondigde om accountantskantoren te gaan controleren op werkdruk. Een werk/privé-balans waarbij jij je prettig voelt, is voor ons een belangrijk uitgangspunt als wij je bemiddelen naar een nieuwe baan.

Het belang van een goede balans

Een gezonde balans tussen werk en privé is voor iedere professional in de accountancy belangrijk. Hoe graag je ook werkt, je moet je werk wel kunnen afronden. Zonder tal van losse eindjes in je eigen tijd. Tegenover overwerken hoort ook flexibiliteit van je werkgever te staan, bijvoorbeeld als je even thuis moet zijn om privé dingen te regelen. Die flexibiliteit werkt dus twee kanten op. Slaat de balans structureel te ver naar één kant door? Dan kan dat tot burn-outs of andere problemen lijden.

Verschillend per persoon

Hoe een gezonde werk/privé-balans eruit ziet, verschilt per persoon. Werk je om te leven of leef je om te werken? Ook de levensfase waarin je verkeert is van invloed, want je leeftijd bepaalt mede waarbij jij je prettig voelt. En denk ook aan je thuissituatie. Als je single bent en je al je energie in je loopbaan kunt stoppen, dan is dat een heel andere situatie dan als je bijvoorbeeld een gezin met jonge kinderen hebt.

Hoe helpen wij je?

Als wij voor je bemiddelen voor een nieuwe baan, dan kijken we goed wat jij belangrijk vindt en welk kantoor daarbij past. Hoeveel uur wil je werken per week? Wil je kunnen studeren onder werktijd, of vind je het prima om dat in eigen tijd te doen? Denk ook aan de mogelijkheid van flexibele werktijden en de reistijd naar de locatie van je nieuwe kantoor. Als die dingen hebben invloed op de balans tussen werk en privé.

Een kantoor dat bij je past

Omdat wij als intermediair over een breed en landelijk netwerk beschikken, kunnen wij altijd een baan voor je vinden die in alle opzichten bij je past. We weten als geen ander hoe kantoren omgaan met werkdruk en hoe ze daarin onderling van elkaar verschillen. Op basis van jouw wensen voor de balans werk/privé, zorgen we gegarandeerd voor een kantoor met een passende cultuur. Een cultuur waarin jij je helemaal happy voelt.

Wat te doen bij een hoge werkdruk?

Als je last hebt van een te hoge werkdruk, wacht dan niet te lang met het ondernemen van actie. Besef ook dat door de krappe arbeidsmarkt en de bloeiende economie die werkdruk niet snel zal afnemen. Ga je op zoek naar een nieuwe baan, oriënteer je dan goed. Dat kan bijvoorbeeld bij ons, want we denken graag met je mee. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. In onze onderhandelingen met een nieuwe werkgever kunnen we gericht invulling geven aan jouw wensen voor een gezonde balans tussen werk en privé.

Etienne Rousch

Directeur Rousch Financial Professionals

Vacatures zoeken - Contactformulier voor een oriënterend gesprek

Copyright © 2020 Rousch   |  Sitemap   |  Disclaimer
www.rousch.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close