Salaris Belastingadviseur 2023

Op de arbeidsmarkt voor belastingadviseurs hebben we in 2023 te maken met 2 belangrijke effecten op het salaris, nl: een aanhoudende krappe arbeidsmarkt, en de langdurig hoge inflatie. Deze combinatie heeft een opwaarts effect op de salarissen.

Rousch bemiddelt al jarenlang belastingadviseurs. Zodoende heeft Rousch gedegen kennis opgebouwd over het salaris van belastingadviseurs. Hiervoor maakt Rousch gebruik van: het salaris van belastingadviseurs die door Rousch bemiddeld zijn op al onze belastingadviseur vacatures, de gemiddelde aanvang- en eindsalarissen van het SRA en het salaris van belastingadviseurs die meedoen aan het jaarlijkse Rousch Salarisonderzoek. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde bruto maandsalarissen van Belastingadviseurs.

Een vrijblijvend gesprek?

Wil je weten welk salaris jij kunt verdienen op basis van jouw achtergrond? Laat je nummer achter!

Salaris Belastingadviseur 2023

Hieronder zie je het gemiddelde salaris van belastingadviseurs afgezet tegen het aantal ervaringsjaren:

  • salaris belastingadviseurs bij 0-2 jaar ervaring: € 2625 - € 3975; 
  • salaris belastingadviseurs bij 3-5 jaar ervaring: € 3675 - € 5700; 
  • salaris belastingadviseurs bij 5-10 jaar ervaring: € 4800 - € 7700; 
  • salaris belastingadviseurs bij 10-15 en meer jaar ervaring: € 5945 - € 9475.

Bovenstaande salarissen zijn brutosalarissen per maand bij een fulltime dienstverband. Wel dient opgemerkt te worden dat in bovenstaand overzicht is uitgegaan van belastingadviseurs werkzaam in de algemene, nationale praktijk. Specialisten (bv. VpB, BTW etc) en fiscalisten in de internationale praktijk zullen doorgaans hogere gemiddelde salarissen kennen. De hoogte van het salaris wordt eveneens beïnvloed door de vooropleiding (HBO, WO) en vervolgopleidingen (FB, NOB, RB).

Daarnaast geven de salarissen een indicatie van de primaire arbeidsvoorwaarden voor belastingadviseurs. Voor een goede afweging van de totale beloning moet je ook je eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een vaste 13e maand, een lease-auto, pensioenregeling, studieregeling, aantal vrije dagen, etc) meenemen.

Laatste update:februari 2023

Wil je meer weten over jouw salarismogelijkheden?

Wil je weten welk salaris jij kunt verdienen op basis van jouw achtergrond? Gebruik dan een van onderstaande knoppen om met ons in contact te komen, of bel ons via 088-5244400.

Contact  Inschrijven

Copyright © 2024 Rousch   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Privacy Statement
www.rousch.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close