Salaris Assistent Accountant 2022

De arbeidsmarkt voor assistent-accountants typeert zich al enkele jaren door grote krapte. Deze tendens zet zich in 2022 verder door. Dit heeft een opdrijvend effect op de salarissen voor assistent-accountants.

Rousch is de grootste carrièrreadviseur binnen de accountancy en heeft zodoende ruime kennis opgedaan over het salaris van assistent-accountants. Rousch baseert haar kennis onder ander op het salaris van assistent-accountants die door Rousch op al onze vacatures voor assistent-accountant AA en RA bemiddeld zijn, het salaris van assistent-accountants die meedoen aan het jaarlijkse Rousch Salarisonderzoek, de aanvang- en eindsalarissen van het SRA en tot slot het Accountancy Beloningsonderzoek van de NBA. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde bruto maandsalarissen van assistent-accountants.

Een vrijblijvend gesprek?

Wil je weten welk salaris jij kunt verdienen op basis van jouw achtergrond? Laat je nummer achter!

Salaris Assistent-Accountant 2022

Hieronder zie je het gemiddelde salaris van assistent-accountants afgezet tegen het aantal ervaringsjaren:

  • salaris assistent-accountant bij 0-2 jaar ervaring: € 2174 - € 2880; 
  • salaris assistent-accountant bij 3-5 jaar ervaring: € 2467 - € 3571; 
  • salaris assistent-accountant bij 5-10 jaar ervaring: € 2922 - € 4278; 
  • salaris assistent-accountant bij 10-15 en meer jaar ervaring: € 3349 - € 5403.

Bovenstaande salarissen zijn brutosalarissen per maand bij een fulltime dienstverband. Naast de ervaringsjaren wordt het niveau van de salarissen ook beïnvloed door andere factoren zoals bijvoorbeeld de vooropleiding (MBO/HBO/WO) en de secundaire voorwaarden.

Daarnaast geven de salarissen een indicatie van de primaire arbeidsvoorwaarden voor assistent-accountants. Voor een goede afweging van de totale beloning moet je ook je eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een vaste 13e maand, een lease-auto, pensioenregeling, studieregeling, aantal vrije dagen, etc) meenemen.

laatste update: januari 2022

Wil je meer weten over jouw salarismogelijkheden?

Wil je weten welk salaris jij kunt verdienen op basis van jouw achtergrond? Gebruik dan een van onderstaande knoppen om met ons in contact te komen, of bel ons via 088-5244400.

Contact  Inschrijven

Copyright © 2022 Rousch   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Privacy Statement
www.rousch.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close